søndag 15. november 2009

Levende lys





En bok å kose seg med før jul. Gode ideer og nydelige bilder. Dette har vært en av mine favoritter i mange år og jeg anbefaler den så gjerne. Levende lys av Nina Dreyer Hensley, Jim Hensley og Paul Løwe er en liten førjuls perle. Nyt den!



Alle bilder i dette innlegget er fra boken. Og mange flere finnes i boken....

søndag 8. november 2009

Noe skikkelig svineri...



Ja, ja.... Det var vel bare et spørsmål om tid. Men nå er det jammen vår tur til å få besøk av sesongens influensa. Eller det vil si, foreløpig er det bare poden som er slått ut. Og nå er det bare å krysse fingre og tær for at jeg greier å holde meg frisk.
Men så har vi jammen huset fullt av griser og da... Jeg er litt svak for griser jeg. Jeg deler til og med seng med en.. En kjempesøt grisepute som jeg har fått av min søster. Er den ikke herlig?



Men nå er det på tide å finne sengen for å prøve å få seg litt søvn...

Natti natti!

mandag 2. november 2009

Lue med et lite kryp...



Etter inspirasjon fra Dilldall-Nina har jeg strikket meg ny lue. (Den så så deilig ut at jeg måtte bare herme... ) Den var egentlig tiltenkt som presang, men den er så myk og deilig så da jeg prøvde den, fant jeg ut at denne måtte jeg beholde selv! Den er strikket i det myke og gode Eskimo garnet fra Drops. Og oppskriften finner du her.
Jeg har pyntet luen med et lite kryp fra fair-trade butikken til Frelsesarmeen,  Sally Ann.  Men den kan jo lett byttes ut med annen pynt. Sånn som de herlige brosjene fra Sybile Art.




Ønsker meg... Hadde vært fint med en av disse under juletreet til jul...

søndag 1. november 2009

Perlesøndag




I dag har vi perlet, poden og jeg. En deilig og avslappende søndags syssel. Og hvis vi er ordentlig kreative så kommer vi kanskje på noen perle-julegave-tips også. I fjor var det perle-kjøleskapsmagneter som var den store hiten. Kjempe enkelt. Bare sørg for å bruke strekt nok lim når magnetene limes på på baksiden, ellers så faller plutselig perlepynten av og kjøleskapet (hvis det er der magnetene sitter) blir plutselig ikke fullt så dekorativt lenger. Og spesielt hvis figurene er litt store. ( Jepp, her snakker vi av erfaring... )



Og mens vi tenker ut årets gavehit, så sier vi lykke til med perlingen :o)

Tiden flyr...



Så til min store forskrekkelse at det er over en uke siden siste innlegg, og at det nesten er like lenge siden jeg har vært innom og tittet på alle de herlige bloggene her i blogglandia. Hvor har egentlig denne siste uken blitt av? Skremmende hvor fort tiden av og til kan gå... Jeg har riktig nok fått unna en eksamen men den har da på langt nær tatt all tiden min. Merkelig...



Men jeg har da fått med meg den nye trenden med ekstra store bilder... Og det må da jammen jeg prøve óg. Blir med på alt som er gøy... :oP
Og en ting som har irritert meg med den ellers så herlig høsten, er mangelen på dagslys om kveldene...
Blir jo umulig å ta fine bilder... Med blitz blir det hardt og kaldt lys, med lampelys blir det for gult... Men så fikk jeg en lys ide. ( Hender jeg slår til...) Så nå måtte jeg teste litt.
Alle disse bildene er tatt i lampelys uten blitz, og ble egentlig ganske så gule. Men det er jo bare å redigere bildene etter at de lastet over på pc'en. Og det er jo så genialt enkelt. Det er bare å gå inn og justere fargetemperaturen...
Synes at bildene ble SÅ mye finere og nå blir fargegjengivelsen mer riktig også! Ganske fornøyd med meg selv i kveld. :o)



Så sånn i det store og hele så ble dette egentlig et test innlegg. Ikke bare har jeg fikset på farger men også prøvd ut ekstra store bilder... Men de måtte jeg jammen gjøre mindre igjen, for jeg har jo ikke plass til de ekstra store bildene. Halvparten av de blir jo borte bak sideelementene mine... Så da må jeg først finne ut hvordan jeg skal få plass... Får teste litt mer...
Ses snart igjen! Og ha en flott søndag :o)))