onsdag 20. mars 2013

Motivasjon og store mål


Hele denne uken har i grunnen bare dreid seg om en ting.

Motivasjon.


Skulle jo tro at jeg var på topp og klar til å erobre verden da. Ikke sant? Men hva er motivasjon uten mål? Kanskje greit å sette seg mål først. Og så var det det med å sette seg realistiske mål og da. Og legge planer. Delmål og gjennomførbare planer.

Og målet er av det store slaget. Jeg skal bli lykkelig! Ikke som en tilstand. Men som en veldig ivrig samler. Er nemlig av den oppfattelsen av at lykke er øyeblikk. Så da er det bare å finne de øyeblikkene …

Jeg vet at jeg finner de øyeblikkene når jeg har tid til å VÆRE i øyeblikket. Eller når jeg endelig mestrer noe jeg lenge har jobbet med. Eller når kroppen er full av endorfiner etter en beinhard treningsøkt. Eller når jeg nyter god mat i lag med gode venner. Eller …. 
Ja, listen er faktisk veldig lang, så det er ikke noe problem å fange øyeblikkene. Jeg må bare huske å gjøre det. Hver dag.


Og helt ærlig. Når det gjelder målene, de seriøse og ordentlige målene, så er de straks på plass de også. Det føles ganske godt å vite hvilken vei jeg skal navigere fremover. Etter å ha levd litt sånn på lykke og fromme og latt tilfeldighetene råde på de aller fleste områdene hele livet, føles det godt at jeg endelig har gitt livet mitt en retning. Og det var jo jammen på tide.

Klapp på skulderen til meg selv.